Росіяни розмістили в окупованому Криму тактичну ядерну зброю – ЦОС

Читать на русском
Окупанти відновлюють на півострові відповідну інфраструктуру та створили спеціальний підрозділ для обслуговування тактичного ЯО
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Існують ознаки того, що російські війська розміщують на території тимчасово окупованого Криму ядерну зброю тактичного рівня.

Про це заявили на брифінгу в Центрі оборонних стратегій (ЦОС) в ході брифінгу в п'ятницю, 26 серпня.

Трасс готова застосувати ядерну зброю, якщо цього вимагатимуть інтереси державиТрас вважає, що віддати наказ на застосування ядерної зброї, якщо буде така необхідність - це її священний обов'язок, як керівника держави

Так, за даними ЦГЗ, окупанти активно відновлюють на території півострова інфраструктуру, яка дозволяє підтримувати функціональність тактичної ядерної зброї. Також росіяни створили спеціальний підрозділ, який обслуговуватиме як тактичне ЯО, так і об'єкти, де воно буде розміщено.

У ЦГЗ не назвали конкретні об'єкти, де може бути розміщена ядерна зброя, а також не вказали, які типи ядерного тактичного озброєння окупанти можуть перекинути на півострів.

Нагадаємо, в Нідерландах вважають, що не можна нехтувати ядерною риторикою росії - це неприпустима розкіш. Хто знає, що перемкне в голові у кремлівських старців.

При цьому міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив, що з військової точки зору в застосуванні ядерної зброї в Україні «нема потреби».

У Зеленського вважають, що попри постійні погрози росії ядерною зброєю, на сьогодні можна констатувати, що загрози російського ядерного удару по Україні поки що немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: