Відставка Джонсона: стало відомо, коли у Великій Британії визначаться з новим прем'єром

Читать на русском
У Великій Британії тривають внутрішньопартійні вибори консерваторів для заміни Бориса Джонсона. Наразі в боротьбі беруть участь 11 кандидатів.

Консервативна партія оголосить ім'я нового прем’єр-міністра Великої Британії 5 вересня після голосування серед членів партії. Процедурний Комітет 1922 року Консервативної партії в понеділок ухвалив зміни до правил обрання лідера, покликані зменшити кількість кандидатів і прискорити оголошення результатів.

Про це повідомляє видання Sky News.

Зазначається, що буде декілька етапів голосування за наступне лідерство серед британських депутатів.

Кандидатури будуть затверджені 12 липня, а перші два тури голосувань відбудуться 13 і 14 липня. Лідера Консервативної партії мають оголосити 5 вересня – одразу після завершення літньої перерви в роботі парламенту. До того часу Борис Джонсон буде очолювати уряд.

Відставка Джонсона: Зеленський розповів, чи зміняться відносини із БританієюЗеленський назвав Джонсона справжнім другом України. Країна отримала багато від співпраці з прем'єр-міністром, включаючи військову підтримку.

Нові правила покликані зменшити кількість учасників виборів лідера Консервативної партії. Згідно з підрахунками Sky News, із 11 консерваторів, які оголосили про наміри брати участь у виборах, лише двоє заручилися підтримкою 20 колег і лише один (Ріші Сунак) – 30.

Як повідомляється, саме 5 вересня Консервативна партія обере переможця з-поміж двох кандидатів.

Нагадаємо, 7 липня стало відомо, що Борис Джонсон йде у відставку з постів прем'єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії. Про це заявив сам політик. Причиною став скандал, пов'язаний з одним з партійних лідерів.

Хто займе місце Джонсона, поки неясно. Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес в суботу, 9 липня, заявив, що вирішив не брати участь у виборах нового лідера Консервативної партії після недавньої відставки Бориса Джонсона - хоча його називали фаворитом гонки. Серед інших можливих кандидатів - глава МЗС Британії Ліз Трасс і колишній міністр фінансів Рішак Суні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: