Яка ситуація на фронтах України – нове зведення Генштабу

Читать на русском
Російські війська намагалися вести наступальні бої у районах населених пунктів Весела Долина та Зайцеве на Бахмутському напрямку, а також у районі Водяного на Новопавлівському напрямку.

Російські війська зосередили основні зусилля на Бахмутському та Авдіївському напрямах, намагалися вести наступальні бої у районах населених пунктів Весела Долина та Зайцеве. Окрім того, окупанти безуспішно вели наступальний бій у районі Водяного на Новопавлівському напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Окупанти, як і раніше, зосереджені на встановленні повного контролю над територією Донецької області, а також на утриманні захоплених районів Луганської, Донецької, Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Росія зіткнулася із серйозним браком особового складу, готова відправляти воювати поранених – розвідка СШАРосії не вистачає особового складу для війни в Україні, тому вона готова компенсувати цей брак, змушуючи воювати поранених та набираючи більше найманців.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без змін. Як і раніше, є загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати окремі підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог із застосуванням ствольної артилерії здійснював обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Кам'янська Слобода та Залізний Міст Чернігівської області.

На Харківському напрямку із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії окупанти обстріляли позиції наших військ та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Кленове, Дементіївка, Руські Тишки, Великі Проходи, Петрівка, Перемога, Байрак, Шевелівка.

На Слов'янському напрямку росіяни із застосуванням танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню обстрілювали райони населених пунктів Краснопілля, Вернопілля, Грушуваха.

На Донецькому напрямку противник продовжує ведення активних бойових дій, зосереджуючи основні зусилля на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Чинить вогневий вплив і намагається покращити тактичне становище, активно веде повітряну розвідку.

На Краматорському напрямку здійснював обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Райгородок, Берестове, Роздолівка, Тетянівка, Мала Піскунівка, Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Сіверськ.

Шойгу відсторонено від керівництва армією рф через проблеми в ході війни в Україні – британська розвідкаПро хід війни в Україні путіна тепер безпосередньо інформують оперативні командири, а Шойгу в немилості через провали армії.

На Бахмутському напрямку здійснив обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмутське, Соледар, Яковлівка, Майорськ, Диліївка.

Як повідомили у Генштабі, окупанти намагалися вести наступальні бої у районах населених пунктів Весела Долина, Зайцеве.

На Авдіївському напрямку армія рф із застосуванням ствольної, реактивної артилерії, танків здійснювала обстріли в районах населених пунктів Опитне, Первомайське, Нью-Йорк.

На Новопавлівському напрямку обстріляно позиції наших військ у районі населеного пункту Золота Нива. Крім того, росіяни вели наступальний бій у районі населеного пункту Водяне – успіху не мали.

На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли позицій ЗСУ із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Новопіль, Ольгівське, Гуляйполе, Новоданилівка, Новояковлівка, Дорожнянка, Зелене Поле, Чарівне, Білогір’я.

На Південнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджується на утриманні позицій. Крім того, окупанти вживають заходів щодо поповнення втрат та намагаються відновити логістичне забезпечення своїх військ.

Нагадаємо, раніше аналітики дали оцінку ходу контрнаступу українських військових на півдні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: