У США назвали чиновника рф, відповідального за «референдуми» на окупованих територіях України

Читать на русском
Вже в найближчі тижні окупанти можуть спробувати провести свої псевдореферендуми в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях
Куратор псевдореферендумів Сергій Кирієнкоkremlin.ru

За організацію псевдореферендумів про «возз'єднання з росією», запланованих кремлем на тимчасово окупованих територіях України, відповідає перший заступник глави адміністрації президента рф Сергій Кирієнко.

Про це повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на заяву, яку зробив на брифінгу 30 серпня перший заступник представника Державного департаменту США Ведант Патель.

Подоляк прокоментував спроби росії провести в окупації псевдореферендумиРосійські окупанти мали цілу гору амбітних планів щодо того, як швидко захопити Україну. Жоден з цих планів не спрацював

«Кирієнко відповідальний за нагляд над контрольованими росією територіями перед спробою їхнього приєднання до росії, що в разі здійснення буде незаконним» - зазначив він.

Патель додав, що вже в найближчі тижні окупанти можуть спробувати провести свої псевдореферендуми в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Природно, що їхні результати не будуть визнані жодною країною цивілізованого світу, проте окупанти можуть використовувати ці пседореферендуми для маніпуляцій, що нібито український народ бажає приєднатися до росії - що апріорі є брехнею, тому що за найсміливішими прикидками в Україні не більше 3% населення все ще згодні взагалі мати якісь справи з росіянами.

У Маріуполі росіяни прискорили підготовку «референдуму» – меріяВійська рф хочуть до 15 вересня вийти на кордон Донецької області, тому активізували підготовку до референдуму в Маріуполі.

«Під час псевдореферендумів росія, безсумнівно, буде використовувати пропагандистські та дезінформаційні кампанії, фальсифікувати явку виборців і перебільшувати відсоток тих, хто проголосував за приєднання до росії» - зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що всупереч планам кремля псевдореферендуми в «ДНР» і «ЛНР», а також на інших окупованих територіях України, швидше за все, не будуть поєднувати з єдиним днем голосування в росії 11 вересня.

Замість цієї дати так звані референдуми на окупованій території Луганської та Донецької областей можуть відбутися 14 вересня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: