ВАКС відкрив провадження за позовом до російського олігарха Євтушенкова

Читать на русском
Антикорупційний суд одержав адміністративний позов від Мін'юсту до російського олігарха в рамках накладених санкцій.
Володимир Євтушенков

Вищий антикорупційний суд відкрив провадження за позовом Міністерства юстиції до російського олігарха Володимира Євтушенкова про стягнення в дохід держави активів громадян держави-окупанта.

Таке рішення 25 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження в адміністративній справі за позовною заявою Міністерства юстиції України про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції» до (Володимира Євтушенкова – ред.). Справа про застосування санкції, передбаченої п. 1-1 ч. 1 ст. 4 ЗУ «Про санкції», вирішується колегією у складі трьох суддів Вищого антикорупційного суду: головуючої Широкої К.Ю., суддів Саландяк О.Я., Мойсака С.М. у судовому засіданні за правилами статті 283-1 КАСУ. Розгляд справи призначити в приміщенні ВАКС на 31 серпня 2022 року об 11:15», – йдеться в рішенні.

Також ВАКС залучив до справи третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: акціонерне товариство «Український науково-дослідний проектно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування»; ТОВ «Науково-інженерний центр «ЗТЗ-СЕРВІС»; ТОВ «ЕЛЕКТРОЗАВОД-ВІТ»; ТОВ «ІТМ-УКРАЇНА»; ТОВ «СМАРТ ДІДЖИТАЛ СОЛЮШНС» і акціонерне товариство «Холдингова компанія «Електрозавод». Саме ці компанії можуть стягнути в дохід держави.

Нагадаємо, Мін'юст подав перший позов про стягнення в дохід держави українських активів росіян.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав кількість російських об'єктів, які передбачається конфіскувати в Україні

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: