До ВАКС подали перший позов про конфіскацію майна російського олігарха

Читать на русском
Українське Міністерство юстиції подало перший позов про конфіскацію майна представника держави-окупанта. Його розглядатиме антикорупційний суд.
Володимир Євтушенков

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду перший позов про конфіскацію майна громадян російської федерації в Україні. Позовні вимоги висунуті до російського олігарха Володимира Євтушенкова.

Про це свідчать дані сайту Судової влади України.

Зокрема, у позові вказано прізвище відповідача, а саме Євтушенкова Володимира Петровича, а також предмет самого спору: акціонерне товариство «Український науково-дослідний проектно-конструкторський та технологічний інститут трансформаторобудування»; ТОВ «Науково-інженерний центр «ЗТЗ-СЕРВІС»; ТОВ «ЕЛЕКТРОЗАВОД-ВІТ»; ТОВ «ІТМ-УКРАЇНА»; ТОВ «СМАРТ ДІДЖИТАЛ СОЛЮШНС» і акціонерне товариство «Холдингова компанія «Електрозавод» (виробник різного трансформаторного та реакторного обладнання).

Позов розглядатиме колегія суддів у складі: головуючою Катерини Широкої, членів Ольги Саландяк і Сергія Мойсака.

Як відомо, 13 квітня Великобританія додали в санкції списки російського олігарха Володимира Євтушенкова. Після накладання санкцій він покинув посаду голови ради директорів АФК «Система». Також він передав свої 10% акцій синові Феліксу. Таким чином, син Євтушенкова має в АФК «Система» частку в 15,2%, а сам олігарх – 49,2%.

До холдингу АФК «Система» входять контрольний пакет МТС, мережі клінік «Медсі», лісопромислова Segezha Group, фармкомпанія «Біннофарм», а також інтернет-магазин OZON (33%). За участю компанії створена російська телекомунікаційна галузь, вона зробила внесок у розвиток російських космічних технологій та супутникових систем, мікроелектроніки. Компанія «Біннофарм» - одна із найбільших виробників вакцини від коронавірусу «Супутник V».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав кількість російських об'єктів, які передбачається конфіскувати в Україні. Раніше було затверджено указ про конфіскацію активів російських банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: