Стадо: Арестович зневажливо відгукнувся про третій корпус зс рф, який перекидають в Україну

Читать на русском
Набрати людей в росії не проблема. Проблема - набрати хороших офіцерів, які зможуть перетворити стадо з автоматами на боєздатний підрозділ
Ілюстративне фотоReuters

Третій армійський корпус російської армії, який набирався в Муліно з так званих добровольців і нещодавно почав перекидатися на територію України, навряд чи зможе змінити щось у перебігу кампанії, оскільки це стадо, нехай і добре озброєне.

Про це розповів радник Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Аналітики розповіли, скільки росія готова платити «добровольцям» за участь у війні в УкраїніНове гарматне м'ясо набирають, не звертаючи уваги на вік, а також заманюють майбутніх смертників обіцянками величезних грошей

«Ці 15 тисяч, які вони кинуть і розтягнуть по різних ділянках. Вони цілих 15 БТГ з цього спорудять? Це просто ні про що. Навіть якщо їх на один напрямок кудись кинуть - це просто ні про що. Особливо з тиловим постачанням, яке їм організували. Знову ж таки, кого назбирали в цей корпус?»- зазначив він.

Арестович нагадав, що набрати людей - це не проблема, навіть для росії, яка, щоб уникнути мобілізації, змушена використовувати «добровольців». Справжня проблема - знайти потрібну кількість командирів молодшої та середньої ланки, які зможуть надати цьому натовпу з автоматами боєздатність. Потрібної кількості офіцерів в росії немає - тому в цьому випадку це не корпус, а стадо, нехай навіть добре озброєне.

Нагадаємо, раніше аналітики повідомили, що на війну в Україну перекидається третій армійський корпус російської армії, який до недавнього часу комплектувався і навчався в Нижегородській області росії. Військові ешелони цього формування були помічені в Ростовській області рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: