ЗСУ на Херсонському напрямку звільнили чотири населених пункти – CNN

Читать на русском
Головною метою українських військ на цьому напрямку залишається звільнення Херсона. Поки що наступ розвивається досить вдало
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Збройні Сили України в перший день контрнаступальної операції на півдні України змогли звільнити від російських окупантів чотири населених пункти на Херсонському напрямку.

Про це повідомляє CNN з посиланням на власне джерело в лавах ЗСУ.

Джерело розповіло виданню, що наступ почався вночі з 28 на 29 серпня. Попередньо було завдано потужного удару по позиціях окупантів, а також по їх тилових об'єктах. Основним напрямком наступу став н/п Правдине.

Піхота з терористичної «Л/ДНР» не витримала удару українських військ і почала відступати. Слідом за піхотою бігти почали російські десантники, яких надали «мобікам» в Посилення. Окупанти зазнали великих втрат - ЗСУ взяли чимало трофеїв і полонених.

На цю мить під контролем української армії знаходяться Нова Дмитрівка, Архангельське, Томина Балка і Правдине. Головна мета наступу - Херсон.

«Зараз ми звільнили чотири села. Їхню першу лінію оборони було прорвано в трьох місцях... Ми побачимо, як воно піде далі. Наша мета - Херсон», - резюмувало джерело.

Нагадаємо, вранці 29 серпня стало відомо, що Збройні Сили України почали наступальні дії за багатьма напрямками на півдні України. Вже до обіду першу лінію оборони окупантів було прорвано в трьох місцях, під контроль ЗСУ перейшов Сухий Ставок.

Сили оборони Півдня, коментуючи наступ, нагадали, що будь-яка військова операція потребує тиші, тому говорячи про контрнаступ українських сил на півдні, потрібно набратися терпіння та чекати на результат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: