Стало відомо, скільки носіїв крилатих ракет «Калібр» росія тримає у Чорному морі

Читать на русском
Тільки у Чорному морі у росії напоготові носії крилатих ракет Калібр із загальним залпом у 24 ракети.
фото Міноборони рф

У Чорному морі країна-агресор росія наразі тримає напоготові чотири кораблі - носії крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом у 24 ракети.

Про це повідомляє прес-служба Військово-Морських сил ЗСУ у неіділю, 28 серпня.

«У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 4 ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 24 ракети», - йдеться в повідомленні.

Зведення Генштабу: ЗСУ дали відсіч окупантам на трьох напрямках Сходу УкраїниРозпочалася 186-а доба героїчного протистояння України російському повномасштабному вторгненню.

При цьому, як повідомляється, в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 4 ворожих кораблів та катерів; в Середземному морі - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр».

Зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Чорного моря – 8 суден, з них 2 судна продовжило рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 38 суден, з них 9 суден рухалось з протоки Босфор.

Водночас, у ВМС ЗСУ наголосили, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, що українські захисники за минулу добу, 27 серпня, ліквідували ще 250 окупантів. Всього росія від початку повномасштабного вторгнення втратила вже близько 46 750 своїх військових вбитими.

Також російські окупанти у суботу, 27 серпня, намагалися наступати з шістьох різних напрямків у Луганській області. На кожному з них були відкинуті українськими бійцями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: