Росіяни намагалися наступати у районі чотирьох населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
Окупанти намагалися наступати на Слов'янському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Також провели невдалу розвідку боєм у районі населеного пункту Долина.

Російська армія намагалася наступати у районі населених пунктів Богородичне, Кодеми, Зайцеве та Первомайське – все безуспішно. Також окупанти провели невдалу розвідку боєм у районі населеного пункту Долина.

Про це йдеться у зведенні Генштабу, оприлюдненому вранці 29 серпня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без особливих змін.

На Харківському напрямку з танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії ворог обстріляв території поблизу Перемоги, Світличного, Гусарівки, Борщової, Залимана, Слатиного, Нового, Іванівки, Руської Лозової та Соснівки. Завдав авіаційного удару біля Нового.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли з танків, ствольної артилерії та РСЗВ неподалік Курульки, Бражківки, Богородичного, Краснопілля та Адамівки.

Як зазначили у Генштабі, окупанти намагалися вести безглузду розвідку боєм у районі населеного пункту Долина – зазнали втрат і відійшли. Також з метою покращення тактичного становища вели штурмові дії у Богородичного – успіху не мали.

NYT: Указ путіна про збільшення армії – остання ознака підготовки до затяжної війни в УкраїніВійна в Україні може затягнутися до наступної зими чи навіть довше – про підготовку до затяжного конфлікту говорить указ путіна про збільшення чисельності російської армії.

На Краматорському напрямку обстріли з існуючих артилерійських систем зафіксовано недалеко від Григорівки, Сіверська та Івано-Дар'ївки. Також окупанти задіяли авіацію для удару у районі Григорівки.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли військової та цивільної інфраструктури біля Бахмутського, Шумів, Яковлівки, Зайцевого та Кодеми. Завдав авіаударів у районах Яковлівки та Кодеми.

Українські військові зупинили спроби росіян вести наступальні бої поблизу Кодеми та Зайцевого.

На Авдіївському напрямку вогневого впливу зазнали райони Авдіївки, Водяного, Веселого, Мар’їнки, Олександрополя і Тоненького. З метою покращення тактичного становища ворог вів наступальні бої у районі Первомайського – безуспішно.

На Новопавлівському напрямку обстріляно позиції наших військ з танків, ствольної артилерії та РСЗВ неподалік Павлівки, Володимирівки, Костянтинівки та Новоукраїнки. Противник задіяв авіацію для удару у районі Володимирівки.

На Запорізькому напрямку окупанти здійснювали обстріли позицій із ствольної, реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Дорожнянка, Шевченко, Полтавка, Білогір’я та Новопіль. Завдали авіаударів біля Новополя та Новосілки.

На Южнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджується недопущення просування наших військ.

Обстріли з артилерійських систем та танків зафіксовані в районах населених пунктів Олександрівка, Прибузьке, Новогригорівка, Первомайське, Квітневе, Кобзарці, Яковлівка, Потьомкине, Трудолюбівка, Добрянка, Таврійське, Шевченкове, Любомирівка, Березнегувате. Для завдання ударів задіяв авіацію біля Новогригорівки та Андріївки.

Нагадаємо, за даними розвідки, російське угруповання в Україні зараз становить близько 160 тисяч військовослужбовців.

Днями стало відомо, що в Україну перекидають третій армійський корпус російської армії, який донедавна комплектувався та навчався у Нижегородській області.

Втім, аналітики вважають, що він не зможе суттєво змінити ситуацію на українському фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: