Із західними літаками Україна зможе наносити удари на 300-500 км углиб – експерт

Читать на русском
Навіть умовно не найновіші західні літаки здатні впоратися з російською авіацією завдяки ракетному озброєнню, яке вони можуть нести.
Ілюстративне фотоukr.net

Як тільки Україна отримає західні літаки від союзників, вона не тільки зможе розправитися з російською авіацією, але також отримає можливість наносити авіаудари на глибині в 300-500 кілометрів від лінії фронту.

Про це розповів журналіст, військовий експерт і головний редактор Defense Express Олег Катков в ефірі Еспресо.

«Отримання західної авіації Україною змінює ситуацію на фронті просто кардинально і перегортає все. Озброєння, яке ми отримаємо, відповідає стандартам НАТО і пристосоване до концепції використання сил НАТО. А концепція полягає в тому, що країнам для успішних дій необхідно мати перевагу в повітрі - знищити або унеможливити дії авіації противника» - пояснив він.

У Словаччині назвали умову, за якої передадуть Україні винищувачі МіГ-29Україна може отримати від словаків 12 машин. Однак для початку потрібно домовитися з Польщею та Чехією щодо захисту повітряного простору Словаччини

Катков підкреслив, що навіть умовно не найновіші західні літаки здатні впоратися з російською авіацією завдяки ракетному озброєнню, яке вони можуть нести.

«При отриманні умовних F-15, F-16, французьких Rafale, Шведських Gripen, які мають на озброєнні ракети AIM-120 з дальністю польотів в більш ніж 100 км - це дозволить остаточно приземлити всю авіацію противника і дозволить завдавати ударів на глибині хоч 300 км, хоч 500 км. Це авіація і це найдовша рука, саме універсальний засіб ураження. На мій погляд, як тільки ми отримаємо значну кількість винищувачів - все в повітрі стане зовсім навпаки» - резюмував він.

Нагадаємо, в ЗСУ вважають, що Україна перш за все потребує багатоцільових винищувачів, які в тандемі з далекобійною артилерією, що поставляється союзниками, допоможуть в деокупації захоплених росією територій.

У Міністерстві оборони запевнили, що Україна в змозі підготувати свої аеродроми для сучасних військових літаків такого типу як F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: