Під час виконання бойового завдання загинув один з найкращих пілотів ЗСУ

Читать на русском
Прощання із загиблим пілотом відбудеться 15 серпня 2022 року в Будинку скорботи на вулиці Льва Ребета о 12 годині дня
Вручення нагороди Антону ЛистопадуFacebook

Військовий льотчик Антон Листопад, визнаний одним з кращих пілотів Збройних сил України, загинув у бою з російськими окупантами при виконанні бойового завдання.

Про це говориться у повідомленні Фізико-технічного ліцею Івано-Франківської обласної ради, який закінчив Листопад.

ЗСУ ліквідували російського генерала-пілота винищувача під ПопасноюУкраїнські військовослужбовці з зенітно-ракетного комплексу знищили винищувач разом із пілотом, який виявився російським генералом у відставці.

Листопада визнали найкращим пілотом Повітряних сил ЗСУ у 2019 році. Пілот брав участь у бойових діях на сході України. 24 серпня 2021 року він був ведучим авіаційної колони, яка проходила над центром Києва.

За кілька днів до своєї загибелі Листопад отримав з рук президента Володимира Зеленського високу державну нагороду - Орден «За мужність» третього ступеня.

Прощання із загиблим пілотом відбудеться 15 серпня 2022 року в будинку скорботи на вулиці Льва Ребета о 12 годині дня.

Нагадаємо, 9 травня під час виконання бойового завдання у складі екіпажу морського вертольота Мі-14 загинув заступник командувача Військово-Морськими силами Збройних сил України, полковник Ігор Бедзай. Пізніше президент Зеленський нагородив полковника Бедзая званням Героя України посмертно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: