У розвідці повідомили, скільки ракет залишилося у росії після півроку війни

Читать на русском
У військових росії високоточна зброя перебуває на межі вичерпання, а резерву за деякими видами ракет вже майже немає.
фото: GettyImages

У військових росії високоточна зброя перебуває на межі вичерпання, а резерву за деякими видами ракет вже майже немає.

Про це заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна, яке опубліковано у суботу, 27 серпня.

Подоляк розповів, скільки снарядів окупанти щодня випускають по УкраїніПопри цей вал артилерійського вогню, ЗСУ змогли загальмувати наступ росіян практично в усіх напрямках

«Високоточна зброя у них уже на межі. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а його за деякими видами ракет майже немає. Наприклад, за тими ж Іскандерами. Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують Ураган, Смерч – це те, що дозволяє обстрілювати на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів», - сказав Скібіцький.

Він зазначив, що за підрахунками розвідки, у росії залишилося не більше 45% тих ракет, які були до початку війни. Зокрема, «Іскандерів» залишилося приблизно 20% від того, що було, а може навіть менше, також залишилося не така вже велика кількість Калібрів.

«Тому вони використовують ці X-22 та С-300 у наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються», - наголосив представник ГУР.

Щодо ракет «Кинжал», то, за словами Скібіцького, їх у росії залишилося 30-40 штук.

«Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але використовується для демонстрації сили як для нас, так і наших партнерів. У тому числі для США та Китаю, показуючи, що мають гіперзвукове озброєння», - додав він.

Скібіцький додав, що ці зразки першими надійшли на озброєння, проте вони не пішли в масове виробництво.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав кількість ракет, які росія запустила по Україні з 24 лютого. Загальна кількість – майже 3,5 тис.

Радник ОПУ Олексій Арестович розповів, скільки військових складів росіян ЗСУ знищили за два місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: