Експорт російського вугілля морем фактично зупинився через європейські санкції – Bloomberg

Читать на русском
Експорт російського вугілля був фактично припинений через заборону ЄС організаціям  страхувати та обслуговувати поставки російського палива.

Найбільша в росії компанія з видобутку енергетичного вугілля – «Суек» – з середини серпня не може відвантажувати паливо. На ринках страхування та перестрахування домінують компанії з Євросоюзу, Великої Британії та Швейцарії, що ускладнює пошук страховки для судновласників.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Росія захопила в Україні території з корисними копалинами на 12,4 трлн доларів – WPРосія контролює українські енергетичні родовища, метали та корисні копалини на суму щонайменше 12,4 трлн доларів. Зокрема, захоплено 63 відсотки вугільних родовищ, 20 відсотків – газових, понад 40 відсотків родовищ металів.

10 серпня набула чинності заборона Євросоюзу на імпорт російського вугілля та інших товарів. У роз'ясненні Єврокомісії йдеться про те, що санкції також забороняють операторам ЄС надавати послуги, такі як фінансування та страхування.

Росія почала перенаправляти поставки в Азію, але судновласники, які, як правило, перестраховують свої ризики з більшими постачальниками, більше не можуть покривати такий експорт.

За словами джерел, компанії розглядають інші варіанти, але вони будуть дорогими і вимагатимуть часу для реалізації. За їхніми словами, це призведе до ще більшого зростання цін.

Нагадаємо, за прогнозом експертів, критичний ефект західних санкцій економіка росії відчує не раніше кінця 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: