Окупанти примусово мобілізували кожного другого чоловіка на Луганщині – Верещук

Читать на русском
До так званої ЛНР окупанти відправили на фронт 55 відсотків чоловічого населення, процес примусової мобілізації продовжується.

У так званій ЛНР окупанти відправили на фронт 55% чоловічого населення, процес примусової мобілізації триває.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час інформаційного телемарафону у середу, 24 серпня.

Окупанти відкрито намагаються мобілізувати маріупольців – міська радаРосійські окупанти відкрито намагаються мобілізувати маріупольців. Жителі отримують смс-повідомлення з пропозиціями вступити до збройних сил ДНР.

На запитання, що можуть зробити ті чоловіки, кого вже мобілізували, Верещук відповіла, що вони можуть скласти зброю та не воювати.

«Те, що вони і роблять здебільшого: складати зброю, не воювати проти нашої регулярної армії, не стріляти в людей, бо потім, якщо вони залишаться живими, вони відповідатимуть перед законом», – сказала вона.

Віце-прем'єр порадила людям, яких ще не мобілізували, евакуюватися та бігти будь-якими способами, бо відсидітися не вийде. Окупанти залучають до своїх лав навіть неповнолітніх.

Нагадаємо, в окупованому Довжанську Луганської області на шахті вугілля видобувають жінки. Окупанти мобілізували чоловіків на війну проти України.

Також повідомлялося, що у Луганську почали красти дітей та вимагати когось із членів родини на фронт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: