Подоляк розповів, скільки снарядів окупанти щодня випускають по Україні

Читать на русском
Попри цей вал артилерійського вогню, ЗСУ змогли загальмувати наступ росіян практично в усіх напрямках
Ілюстративне фотоВікіпедія

Російські окупанти щодня випускають по українських позиціях, а також по українських населених пунктах від 40 до 50 тисяч артилерійських снарядів всіх типів та калібрів.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю фінському виданню Helsingin Sanomat.

«Війна перейшла в четверту стадію. росія завезла в Україну максимальну кількість техніки та людей. Вони ведуть артилерійську війну, яку хочуть продовжити до зими» - пояснив він.

NYT: Указ путіна про збільшення армії – остання ознака підготовки до затяжної війни в УкраїніВійна в Україні може затягнутися до наступної зими чи навіть довше – про підготовку до затяжного конфлікту говорить указ путіна про збільшення чисельності російської армії.

Паралельно росія планує виснажити Європу штучно створеним дефіцитом газу та інших енергоносіїв. У Москві розраховують, що це послабить підтримку України, що Європа «втомиться».

Тим часом ЗСУ, попри артилерійські обстріли, змогли загальмувати російський наступ, щобільше, український контрнаступ потроху набирає обертів.

«Ми намагаємося ефективно знищити логістику та управлінські позиції росіян. Наша мета - ускладнити їхні постачання та змусити відступити до настання зими» - додав Подоляк.

Нагадаємо, спроби росії будь-якими засобами нав'язати Україні переговори - це просто бажання росіян виграти для себе час, зібратися з силами перед наступною спробою наступу. Поточні спроби атакувати закінчилися невдало.

При цьому Збройні Сили України за два місяці - з кінця червня по кінець серпня - знищили понад півтори сотні військових складів росіян, а також майже сотню військових баз та інші об'єкти військового значення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: