Запорізьку АЕС підключили до енергомережі

Читать на русском
Запорізька атомна електростанція підключена до мережі та виробляє електроенергію. Зупинений блок запустили у роботу.

Сьогодні один із зупинених енергоблоків Запорізької атомної електростанції вдалося підключити до енергомережі. Станція продовжує працювати та виробляти енергію.

Про це повідомив НАЕК «Енергоатом» у Telegram.

«Фукусімський сценарій»: до чого може призвести зупинка всіх енергоблоків Запорізької АЕСЗупинка всіх енергоблоків Запорізької атомної станції може спричинити катастрофу за сценарієм аварії на японській АЕС Фукусіма.

«Запорізька атомна електростанція підключена до мережі та виробляє електроенергію для потреб України. Сьогодні, 26 серпня 2022 року, о 14:04 один із зупинених вчора енергоблоків ЗАЕС під’єднано до енергомережі, триває набір потужності», – йдеться у повідомленні.

Зауважень щодо роботи обладнання та систем безпеки немає, додали в Енергоатомі.

Нагадаємо, 25 серпня вперше в історії станції Запорізька АЕС повністю відключилася від енергомережі. Це сталося через дії російських окупантів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що через росію світ побував за крок від ядерної катастрофи на ЗАЕС. Врятувати ситуацію зміг український персонал станції, який спрацював високопрофесійно.

У МАГАТЕ повідомляли, що ЗАЕС змогла відновити з'єднання з українською електромережею.

Вранці 26 серпня всі енергоблоки Запорізької АЕС все ще були відключені від енергомережі, потреби станції забезпечувалися через відремонтовану лінію з енергосистеми України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: