Вперше в історії станції Запорізька АЕС повністю відключилася від енергомережі – Енергоатом

Читать на русском
Через пошкодження лінії зв'язку Запорізька АЕС уперше в історії повністю відключилася від енергомережі.

Запорізька атомна електростанція вперше в історії повністю відключилася від мережі через пошкодження лінії зв'язку.

Про це повідомляє Енергоатом.

«Фукусімський сценарій»: до чого може призвести зупинка всіх енергоблоків Запорізької АЕСЗупинка всіх енергоблоків Запорізької атомної станції може спричинити катастрофу за сценарієм аварії на японській АЕС Фукусіма.

«Сьогодні, 25 серпня 2022 року, через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – «Дніпровська». Три інших лінії зв’язку раніше були пошкоджені під час рашистських обстрілів. Внаслідок цього два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції», – заявили у НАЕК.

Там наголосили, що потреби АЕС в електроживленні забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв'язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС. «Зауважень до роботи автоматики і систем безпеки наразі немає. Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі», – повідомили в Енергоатомі.

Нагадаємо, як повідомляли ЗМІ, місія МАГАТЕ має намір відвідати Запорізьку атомну електростанцію до 5 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: