Переговори з росією можливі після того, як росія міцно отримає по зубах – Подоляк

Читать на русском
Якщо почати переговори зараз, то росія буде погрожувати, шантажувати, ставити ультиматуми, вимагати віддати росіянам Крим, ОРДЛО і Херсон, що для України принципово неможливо
Михайло ПодолякІнтерфакс-Україна

Зараз тема переговорів з росією не актуальна. Спочатку росія повинна міцно отримати по зубах на фронті, тільки потім з нею можна буде про щось говорити - коли російська влада забуде мову шантажу та ультиматумів.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

«Корейський» та «сирійський» сценарії війни в Україні неможливі – РезніковРезніков заявив, що в Україні неможливий корейський сценарій війни, оскільки кремль не захотів заморозити конфлікт у 2014 році. Сирійський сценарій також нереальний, оскільки у росіян виснажуються ресурси.

«Вони не розуміють, що вже програють, що будуть йти тільки на дно. Економіка падає, Фінанси падають, вони ізгої, у військовому сенсі вони не демонструють нічого потужного, крім кількості. Вони будуть падати. Але сьогодні вони ще знаходяться на піку своїх ресурсних можливостей, тому вони сьогодні й хочуть сісти за стіл переговорів, щоб ультимативно з нами розмовляти в шантажному стилі» - зазначив він.

Подоляк спрогнозував, що якщо почати переговори зараз, то росія буде погрожувати, шантажувати, ставити ультиматуми, вимагати віддати росіянам Крим, ОРДЛО і Херсон, що для України принципово неможливо. Тому жодних переговорів до моменту військової поразки росії проводити не має сенсу. А потім можна буде змусити росію вивести всі свої війська з Криму та Донбасу, виплатити репарації, а також позначити гарантії безпеки на той випадок, якщо росіяни коли-небудь захочуть реваншу. Весь світ повинен зрозуміти, що з росією можна говорити тільки з позиції сили, що росію краще сунути за залізну завісу, а Україна не постоїть за ціною, щоб поставити рф на коліна - тому, що росія вибрала для нападу явно не ту країну.

Волкер спрогнозував терміни закінчення війни в УкраїніПотрібно готуватися до затяжного протистояння з росією та її ордами, вважає колишній спецпредставник США По Україні

«Я хочу, щоб це розуміли у світі... росія може сидіти за столом переговорів тільки тоді, коли отримає по зубах дуже гаряче, дуже сильно. Після цього вона буде деякий час – не дуже довго – сприймати чужі доводи та аргументи» - додав він.

Нагадаємо, британський аналітик вважає, що президент росії володимир путін може запропонувати Україні у листопаді мирні переговори. Це буде можливо, якщо російські війська не зможуть змінити перебіг битви за Херсон.

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко вважає, що активна фаза війни в Україні може закінчитися до кінця цього року - звільненням Херсона. Остаточна перемога ЗСУ над російськими окупантами можлива не раніше весни.

А ось екскомандувач НАТО Джеймс Ставрідіс вважає, що війна росії проти України може завершитися через чотири-шість місяців і перетвориться на свого роду заморожений конфлікт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: