Арахамія пояснив, чому переговори України та росії зараз на паузі

Читать на русском
Україна перемогла на першому етапі переговорів з рф. Другий поки що на паузі, але кремль поступово промацує ґрунт для поновлення переговорів.
фото СН

Україна перемогла на першому етапі переговорів з рф. Другий поки що на паузі, але кремль поступово промацує ґрунт для поновлення переговорів.

Про це заявив глава української делегації на переговорах із росією Давид Арахамія в ефірі телемарафону у середу, 24 серпня.

Зеленський озвучив єдину умову переговорів із рфПереговори з росією можливі лише в разі повного виведення окупаційних військ із української території.

«На першому етапі (переговорів) ми точно перемогли, навіть вони це визнають. Зараз у нас триває другий етап. Ми зараз на паузі. Чому ми на паузі? Тому що це залежить повністю безпосередньо від успіхів наших Збройних Сил. Щойно будуть успіхи, я думаю, ми переможемо і на другому етапі», - сказав він.

Арахамія також зазначив, що останнім часом побільшало сигналів щодо «промацування грунту» росії на рахунок відновлення переговорів. Це може бути пов'язано з успіхами України на фронті.

«Я пов'язую це з тим, що наші Збройні Сили показують добрі успіхи і з тим, що у Криму починають якісь події відбуватися. Вони бачать, що так і немає можливості Херсонську, Запорізьку області нормально окупувати, як це вони зробили на Донбасі. Вони бачать, що люди відмовляються співпрацювати з (окупаційною) владою..І вони розуміють, що з цим багато проблем і хочуть знайти момент для того, щоб переговорна позиція була сильнішою», - зазначив глава делегації.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що заплановане окупантами судилище над українськими військовими у Маріуполі назавжди закриє росії будь-яку можливість переговорів з Україною.

В ОПУ заявляли, що переговори з росією можливі після того, як рф міцно отримає по зубах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: