Російський уряд планує й далі шантажувати Європу газом – Bloomberg

Читать на русском
Публічно росія заявляє про нібито технічні проблеми, які часто вигадує сама; насправді це цілеспрямована кремлівська політика
Ілюстративне фотоЄвропейська правда

Швидше за все, росія продовжить шантажувати Європу газом, постачаючи паливо країнам Європейського Союзу в мінімальних обсягах, щоб змусити їх зняти з росії санкції. Саме таку мету переслідує Кремль.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg з посиланням на джерела, обізнані про плани російської влади.

Видання зазначає, що публічно росія заявляє про нібито технічні проблеми, які часто вигадує сама - наприклад, фейкові твердження про нібито відсутні документи, а також проблеми з обслуговуванням турбін змусили росію скорочувати постачання газу. Однак джерела видання говорять, що жодних збоїв в ПП-1 не існує - насправді Кремль таким чином намагається змусити Євросоюз переглянути дуже болючі для росії санкції.

Видання посилається на слова джерел, які очікують на продовження подібної кремлівської політики найближчим часом; росія буде знаходити нові причини обмеження газових постачань до Європи, особливо напередодні зими. Представники ЄС вже закликали скоротити споживання газу і попередили про серйозні економічні збої, якщо постачання не відновляться.

Нагадаємо, Газпром збирається знизити обсяги постачання газу до Європи приблизно вдвічі – до 20% від планової потужності «Північного потоку».

У Євросоюзі назвали рішення російського Газпрому про подальше скорочення постачання через «Північний потік-1» політично мотивованим кроком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: