Росія виводить свої винищувачі з Криму після серії вибухів – звіт НАТО

Читать на русском
Росія після серії вибухів перекинула з Криму десять своїх винищувачів, а також збільшила кількість тактичних зенітно-ракетних комплексів на півострові.

Росія швидше за все розосереджує свої військово-повітряні сили в окупованому Криму після серії вибухів на військових об'єктах.

Про це пише видання Business Insider із посиланням на секретний звіт НАТО, який є у розпорядженні журналістів.

Україна стоїть принаймні за трьома вибухами в Криму – CNNЗСУ відповідальні як мінімум за три вибухи в тимчасово окупованому Криму - на авіабазі в Саках, на складі боєприпасів у Травневому та на аеродромі у Гвардійському.

Згідно з звітом, російські збройні сили вже перекинули десять своїх винищувачів із Криму назад на територію рф – це шість винищувачів Су-35С та чотири перехоплювачі МіГ-31БМ.

Крім того, росія збільшила кількість своїх тактичних зенітно-ракетних комплексів на окупованому півострові для «протидії подальшим атакам України, наприклад, за допомогою безпілотників».

Нагадаємо, 9 серпня у селі Новофедорівка в окупованому Криму пролунали кілька вибухів поряд з авіабазою російських військових. У росії заявили, що причиною вибуху стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів», проте експерти вважають, що ця версія просто повинна приховати неефективність ППО.

16 серпня у селі Майське неподалік Джанкоя в окупованому Криму пролунали вибухи на складі боєприпасів.

У міністерстві оборони рф заявили, що вибухи сталися внаслідок диверсії.

Крім того, ЗМІ писали про вибухи неподалік аеродрому Бельбек та на території російської військової авіабази у селищі Гвардійське під Сімферополем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: