Резніков вважає за необхідне впровадити вимогу обов'язкової військової підготовки для держслужбовців

Читать на русском
Існуючі вимоги до державних службовців мають бути проаналізовані крізь призму необхідності бути завжди готовим до оборони
Олексій РезніковChristine Olsson/TT

В Україні для вступу на державну службу і балотування на виборну посаду, в тому числі до Верховної Ради, варто було б впровадити вимогу обов'язкової військової підготовки.

Про це написав міністр оборони України Олексій Резніков у своїй колонці на сайті Української правди.

«Наявність військової підготовки повинна стати однією з обов'язкових вимог для роботи на державній службі, а також для балотування на виборні посади в органах місцевого самоврядування, в парламент, суди тощо» - вважає він.

Мобілізація в Україні: у ЗСУ повідомили, як її проводитимуть даліУ ЗСУ підкреслюють, що наразі людей у Збройних силах вистачає, всі області виконали план по призову на 100 і більше відсотків.

На його думку, існуючі вимоги до державних службовців мають бути проаналізовані крізь призму необхідності бути завжди готовим до оборони. Це можна назвати «розумною мілітаризацією».

«Можна застосувати до цих процесів термін «розумна мілітаризація». Адже мілітаризація в Ізраїлі, Швеції, Швейцарії з одного боку та росії і Північній Кореї з іншого мають принципові відмінності. Важливо не втратити суть» - зазначив міністр.

Тим часом уряд України в п'ятницю, 19 серпня, схвалив законопроєкт, згідно з яким державні службовці та представники органів влади отримують бронь від призову в армію.

У Збройні Сили України на сьогодні переважно мобілізують конкретних фахівців – операторів безпілотників, зв'язківців, артилеристів, IT-шників і так далі.

Раніше Верховна рада схвалила пропозицію президента продовжити термін воєнного стану та мобілізації в Україні на 90 днів - до 21 грудня 2022 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: