Мобілізація в Україні: Резніков розповів, хто зараз потрібен армії

Читать на русском
До Збройних сил мобілізували чимало людей і зараз набирають в основному конкретних фахівців – операторів безпілотників, зв'язківців, артилеристів, IT-шників тощо.

У Збройні сили України на сьогоднішній день в основному мобілізують конкретних фахівців – операторів безпілотників, зв'язківців, артилеристів, ІТ-шників тощо.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю «Голосу Америки».

Мобілізація в Україні: у ЗСУ повідомили, як її проводитимуть даліУ ЗСУ підкреслюють, що наразі людей у Збройних силах вистачає, всі області виконали план по призову на 100 і більше відсотків.

«Завдання щодо мобілізації визначається Генштабом. Тобто вони оцінюють кількість сил та засобів, які їм потрібні з точки зору ведення бойових дій, вони оцінюють втрати – давайте будемо реалістами, втрати у нас є, і поранені та вбиті. Генштаб чітко знає, на якому напрямку якому виду сил чи військ потрібно заміщення зробити, чи бригаду відвести на відновлення боєздатності та замість неї ввести резерв», – розповів міністр.

За інформацією Резнікова, на сьогоднішній день потреби в мобілізації задовольняються шляхом пошуку конкретних фахівців. «Тобто не загальне – стільки і стільки нам потрібно – тому що досить багато вже мобілізували, і не лише до лав Збройних сил. Зараз конкретні фахівці: це можуть бути оператори БПЛА, можуть бути спеціальні IT-шники, зв'язківці, артилеристи тощо», – сказав голова Міноборони.

Нагадаємо, мобілізацію в Україні, як і воєнний стан, продовжено до 21 листопада.

«Слово і діло» разом із адвокатом розбиралося, які види повісток існують в Україні, а також хто і де може їх вручати.

Минулого місяця Верховна рада розширила перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації.

Учора президент Зеленський розповів, коли скасують заборону на виїзд за кордон для чоловіків без воєнного досвіду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: