Резніков розповів про хід мобілізації в Україні

Читать на русском
Глава Міноборони розповів, що в Україні на сьогоднішній день немає проблем із мобілізацією. Наразі продовжують набір за певними спеціальностями.
bbc.com

В Україні на сьогоднішній день немає проблем із мобілізацією. Практично всі необхідні позиції заповнені, йде набір за певними спеціальностями.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в ефірі телемарафону.

«Проблем із мобілізацією немає. Я постійно комунікую з Генштабом та головнокомандувачем ЗСУ. У нас, за великим рахунком, заповнені всі необхідні позиції. Якщо сьогодні відбувається мобілізація, це за певними спеціальностями. Наприклад, є програма підготовки наших воїнів у Великій Британії… Для таких відряджень та підготовки можуть шукати додаткових фахівців, бажано зі знанням англійської мови», – повідомив Резніков.

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою – ГенштабВійськовий облік для жінок буде добровільним, заявили у Генштабі. Досвід воєнного часу показав, що в державі сьогодні немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Територіальні центри комплектації продовжують працювати, додав він. При цьому, за словами міністра, якщо вручається повістка, то йдеться не про мобілізацію: «Мова про те, що деякі люди переїхали і не стали на облік. Тому вручення повісток чоловікам призовного віку означає, що вони мають прийти до місцевого центру комплектації, показати документ. Там перевірять – він на обліку чи у резерві».

Резніков додав, що він категорично заперечує ідею вручення повісток за будь-які порушення, за ДТП тощо.

Раніше Резніков повідомив, що діяльність сектору безпеки та оборони забезпечують близько мільйона людей у різних структурах. Зокрема, у ЗСУ мобілізовано 700 тисяч осіб.

Нагадаємо, «Слово і діло» разом із адвокатом розбиралося, які види повісток існують в Україні, а також хто і де може їх вручати.

Тим часом петиція до Володимира Зеленського із проханням заборонити роздачу повісток на вулиці та в інших громадських місцях набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Крім того, Верховна рада підтримала у першому читанні законопроєкт, який розширює перелік громадян, які не підлягають призову під час мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: