Мобілізація в ЗСУ: стало відомо, чому повістки роздають на вулицях

Читать на русском
У 90 відсотках випадків повістка видається для уточнення військово-облікових даних людини, а не для негайного призову на військову службу
Ілюстративне фотоukr.net

В Україні військові комісари вдаються до роздачі повісток у громадських місцях з тієї причини, що це більш ефективний метод, ніж обхід будинків військовозобов'язаних. Це дозволяє залучити до мобілізації більше народу.

Про це розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач, повідомляють сухопутні війська у своєму Facebook.

За словами Горбача, в 90% випадків повістка видається для уточнення військово-облікових даних людини, а не для негайного призову на військову службу.

Які види повісток існують в Україні, хто та де може їх вручатиЯкі існують види повісток, хто та де може їх вручати та яка інформація повинна зазначатися в документі, читайте у матеріалі.

«Начальники територіальних центрів комплектування вибирають найбільш ймовірні місця, де в найкоротші терміни можна виконати завдання. Вони зобов'язані уточнювати військово-облікові дані, щоб мати достовірну інформацію про кількість військовозобов'язаних. І ходити по житлових кварталах, де встановлені домофони, або приватному сектору, де високі ворота, і стукати у двері, де ніхто не відкриває, – ефективність такої роботи дуже мала. А, звичайно, якщо це громадське місце, де велике скупчення народу, ефективність вручення повістки буде набагато більше» - зазначив.

При цьому Горбач погодився, що повістка не повинна використовуватися у якості покарання, проте нагадав, що в Україні йде загальна мобілізація військовозобов'язаних.

«Тому, звичайно, можуть призиватися особи, які не зовсім хочуть. Але в основному люди, які захищають, вони патріоти» - додав полковник.

Нагадаємо, 15 липня петиція до Президента Володимиру Зеленському з проханням заборонити роздачу повісток на вулиці і в інших громадських місцях набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Тепер Зеленський повинен дати відповідь на цю петицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: