У НАДС розповіли, скільки чиновників втратили роботу через війну

Читать на русском
В Україні зараз працює 168,2 тисяч державних службовців. Через війну звільнилися майже 6 тисяч чиновників.
Слово і діло

В Україні з початку року на 3,3 тисячі працівників скоротилася фактична чисельність державної служби. З урахуванням осіб, які перебувають у відпустці з догляду за дитиною та частини мобілізованих держслужбовців, цей показник становить 5 тисяч 971 особу. Переважна більшість цих людей звільнилася з початком війни.

Такі дані наводить Національне агентство з питань державної служби.

Станом на 1 травня фактична кількість працюючих держслужбовців становить 168 тисяч 176 осіб, близько 75% з них – жінки.

На даний момент з міркувань безпеки близько 16 тисяч жінок працюють дистанційно, майже 9,5 тисячі – тимчасово виїхали за кордон.

Також 3 тисячі 144 держслужбовців зараз проходять службу у Збройних силах України.

Ще 5 тисяч 393 чиновники перебувають на тимчасово захопленій території або в межах районів бойових дій, або в заблокованих районах: у штатному режимі працюють 947 осіб, близько 1,6 тисяч – дистанційно.

Загинули під час війни 39 держслужбовців, поранено – 56, провали безвісти – 141.

«Наразі ми досягли відправної точки, з якої готуємо рестарт державної служби в Україні. Усвідомлюємо, що через військові ризики державну службу залишають тисячі кваліфікованих кадрів. На жаль, прогнозуємо, що цей негативний тренд триватиме ближчим часом», – наголосила голова НАДС Наталія Алюшина.

Нагадаємо, як до повномасштабної війни проходила реформа державної служби в частині оплати праці, можна прочитати в матеріалі «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: