У Луганську почали красти дітей та вимагати когось із членів родини на фронт – ОВА

Читать на русском
Окупанти затримують дітей у Луганську, за звільнення вимагають відправити когось із членів родини на війну проти України.

Окупанти в Луганську затримують дітей 14-18 років нібито до встановлення особи, а в обмін на їхнє звільнення вимагають, щоб хтось із членів родини вирушив на фронт воювати на боці росії.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

В окупованому Довжанську вугілля добувають жінки, бо чоловіки на фронті – ГайдайВ окупованому Довжанську Луганської області на шахті вугілля добувають жінки. Окупанти мобілізували чоловіків на війну проти України.

«Мешканці Луганська повідомляють про неодноразові випадки зникнення дітей віком від 14 до 18 років. Їх затримують до встановлення особи. Процедура триває не 72 години, як завжди, а поки що за дитиною не прийде батько чи брат, яких ставлять перед вибором: якщо не дитина, то хто замість неї піде на фронт?», - написав Гайдай.

Він зазначив, що окупанти продовжують займатися примусовою мобілізацією цивільного населення області, окрім чоловіків призовного віку, почали готувати до війни підлітків.

«Так, у Біловодському районі у день 225-річчя заснування села Новодеркул відбулося «урочисте складання присяги та посвята в учасники військово-патріотичного руху «Молода гвардія» 30 дітей шкільного віку. Чи розуміли вони майбутні наслідки того, що сталося? Навряд чи. Батьки, вірніше матері, можливо. Але дітей на захід вони пустили і покірно спостерігали за абсурдом, який породжує смерть», - додав голова ОВД.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ проводить другу хвилю мобілізації у Луганській області.

Як повідомляли в ОВА, окупанти дають по 60 тисяч рублів за інформацію про чоловіків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: