В окупованому Довжанську вугілля добувають жінки, бо чоловіки на фронті – Гайдай

Читать на русском
В окупованому Довжанську Луганської області на шахті вугілля добувають жінки. Окупанти мобілізували чоловіків на війну проти України.
president.gov.ua

В окупованому Довжанську Луганської області на шахті вугілля добувають жінки. Окупанти мобілізували чоловіків на війну проти України.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Відомо, що з шахти «Довжанська-Капітальна», що знаходиться на тимчасово окупованій Луганщині, на фронт забрали 430 працівників. Вакантні місця зайняли жінки. За словами Гайдая, їх залучають до надважких робіт.

Немає охочих воювати: у росії не можуть сформувати нові підрозділиУ Нижньогородській області рф фактично зірвано формування танкового батальйону. Керівництву не вдалося зібрати необхідної кількості контрактників.

«Уявіть, якщо з головного підприємства 60-тисячного міста забрали 430 людей, у багатьох з яких була броня, яка зараз ситуація з чоловіками у самому Довжанську», – йдеться в повідомленні.

Голова ОВА наголошує, що згідно з приписами охорони праці жінки не можуть виконувати роботи на вугільних шахтах. При цьому у відео пропагандистських ЗМІ, показують, як окупанти пишаються цим фактом.

Нагадаємо, на Луганщині окупанти платять гроші місцевим жителям за здачу інформації про чоловіків для примусової мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: