В окупованому Довжанську вугілля добувають жінки, бо чоловіки на фронті – Гайдай

Читать на русском
В окупованому Довжанську Луганської області на шахті вугілля добувають жінки. Окупанти мобілізували чоловіків на війну проти України.
president.gov.ua

В окупованому Довжанську Луганської області на шахті вугілля добувають жінки. Окупанти мобілізували чоловіків на війну проти України.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Відомо, що з шахти «Довжанська-Капітальна», що знаходиться на тимчасово окупованій Луганщині, на фронт забрали 430 працівників. Вакантні місця зайняли жінки. За словами Гайдая, їх залучають до надважких робіт.

Немає охочих воювати: у росії не можуть сформувати нові підрозділиУ Нижньогородській області рф фактично зірвано формування танкового батальйону. Керівництву не вдалося зібрати необхідної кількості контрактників.

«Уявіть, якщо з головного підприємства 60-тисячного міста забрали 430 людей, у багатьох з яких була броня, яка зараз ситуація з чоловіками у самому Довжанську», – йдеться в повідомленні.

Голова ОВА наголошує, що згідно з приписами охорони праці жінки не можуть виконувати роботи на вугільних шахтах. При цьому у відео пропагандистських ЗМІ, показують, як окупанти пишаються цим фактом.

Нагадаємо, на Луганщині окупанти платять гроші місцевим жителям за здачу інформації про чоловіків для примусової мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: