Зеленський оцінив ймовірність відставки уряду Шмигаля до кінця війни

Читать на русском
Уряд виконує доручені йому завдання, справляється зі своєю роботою, в тому числі з ключовими завданнями
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Відставка уряду прем'єр-міністра Дениса Шмигаля під час війни навряд чи трапиться. Можливі точкові ротації за деякими напрямками, де потрібно буде посилити роботу.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в рамках саміту Кримської платформи.

У відповідь на прохання оцінити роботу уряду Шмигаля за перші пів року війни Зеленський зазначив, що оцінює його непогано. Уряд виконує доручені йому завдання, справляється зі своєю роботою, в тому числі з ключовими завданнями.

Зеленський прокоментував чутки щодо відставки ЗалужногоНаразі переведення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на будь-яку іншу посаду не планується.

«У них є завдання нагодувати військових і високі заробітні плати. Це перше. Опалювальний сезон. Це друге. При тому, що у нас все підірвали, то бензин, вугілля і газ - все повинно бути у людей. Це третє... Моя оцінка, як тільки щось з цих напрямків, і напевно я багато речей зараз не назвав, але ключові речі, ми розуміємо при всій повазі до всіх, на сьогодні: заробітна плата в армії та опалювальний сезон. Скажу вам відверто, ці два напрямки треба пройти... У якийсь момент, коли я буду відчувати, що у нас щось з цих напрямків не працює, тоді треба робити висновки. Поки що я не бачу для цього підстав» - пояснив президент.

Наприкінці червня видання «Українська правда» з посиланням на джерела написало, що восени весь Кабмін на чолі з Денисом Шмигалем або кілька членів уряду можуть піти у відставку. На посаду прем'єр-міністра нібито розглядаються п'ять кандидатур.

У «Слузі народу» інформацію спростували. Але заявили, що в уряді можуть бути точкові ротації. Так і сталося - міністра соціальної політики Марину Лазебну у липні Верховна Рада відправила у відставку. Лазебну замінили на чиновницю з Мінсоцполітики - Оксану Жолнович.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: