У Кабміні восени можливі перестановки: ЗМІ назвали кандидатів у прем'єри

Читать на русском
Восени весь Кабмін чи деяких міністрів можуть відправити у відставку. На посаду прем’єра замість Дениса Шмигаля розглядають п'ять кандидатур.
Слово і діло

Весь Кабінет міністрів на чолі з Денисом Шмигалем або кілька урядовців можуть піти восени у відставку.

Про це пише видання «Українська правда» з посиланням на джерела.

За словами джерел видання, до початку повномасштабної війни уряд Шмигаля влаштовував президента Володимира Зеленського як добрий виконавець, який координує свої дії з Офісом президента. Але з 24 лютого виникла потреба у більшій ініціативності та креативності членів Кабміну.

Які кадрові перестановки пережив Кабмін ШмигаляВ уряді Шмигаля вже третій міністр охорони здоров'я та економіки, другий міністр оборони. Яких кадрових змін зазнав Кабмін – на інфографіці.

В оточенні Зеленського кажуть, що Кабмін звик «озиратися» на Банкову, але «Зеленський зараз не має ресурсу вирішувати всі питання». Показовою стала криза з паливом, яку уряд не зміг оперативно вирішити.

«Уряд не генерує смисли, не генерує бачення, не генерує жодних реалістичних планів», – сказало джерело видання, близьке до ОПУ.

УП пише, є ймовірність, що восени у відставку може піти або весь Кабмін на чолі зі Шмигалем чи кілька неефективних міністрів. За даними видання, у владі придивляються одразу до п'яти варіантів на заміну Шмигалю. Кандидати такі:

Однак є ймовірність, що Резніков залишиться міністром оборони чи стане міністром юстиції замість Дениса Малюськи.

Крім того, на Банковій є претензії до міністра культури Олександра Ткаченка та міністра соціальної політики Марини Лазебної. Також в оточенні президента висловлюють претензії до міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Видання пише, що міністр із питань тимчасово окупованих територій Ірина Верещук хоче змінити посаду після того, як у неї забрали питання обміну полоненими.

У команді Зеленського також обговорюють скорочення міністерств з 20 до 12.

Нагадаємо, раніше видання РБК-Україна теж писало, що перестановки в уряді можливі ближче до осені.

За інформацією Politico, Зеленський планує звільнити Івана Баканова з посади голови Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: