ВАКС оголосив у розшук маріупольського суддю та його помічницю

Читать на русском
Антикорупційний суд за клопотанням прокурора САП оголосив в розшук двох обвинувачених, які проживають в окупованому Маріуполі.
Ігор Сараєв праворуч

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва та його помічницю Тетяну Золотар, яких Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 18 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в ухвалі, обвинувачений Сараєв і Золотар проживали в Маріуполі Донецької області, який зараз перебуває під російською окупацією. Зв'язку з обвинуваченими немає.

«Клопотання прокурора Гречишкіна Віталія Вікторовича про оголошення обвинувачених (Ігоря Сараєва та Тетяну Золотар – ред.) у розшук - задовольнити. Оголосити у розшук обвинувачену (Тетяну Золотар – ред.). Оголосити у розшук обвинуваченого (Ігоря Сараєва – ред.). Зупинити судове провадження до їх розшуку», – йдеться в рішенні.

Організацію виконання ухвали про розшук обвинувачених доручити детективам Національного антикорупційного бюро України та прокурорам САП, які входять до групи прокурорів у цьому кримінальному провадженні.

Як відомо, за версією обвинувачення, Сараєв спільно з помічницею просив та одержав 15 тисяч гривень неправомірної вигоди за винесення рішення у справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Одразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддю викрили «на гарячому».

За даними слідства, Золотар була пособником Сараєва в одержанні хабара. Частину неправомірної вигоди знайшли у помічниці суддя вдома під час обшуку.

Нагадаємо, Вища рада правосуддя відсторонила від правосуддя підозрюваного НАБУ суддю Сараєва. Водночас, його помічницю суд поновив на посаді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: