Суд поновив на посаді викриту НАБУ помічницю судді

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив антикорупційним прокурорам в продовженні відсторонення від посади помічниці судді з Маріуполя.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в продовженні строку відсторонення Тетяни Золотар від посади помічниці судді Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова за результатам розгляду клопотання САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Борис Василенков просив суд продовжити строк відсторонення Золотар від посади. Він вказував, що ризики перешкоджання підозрюваною слідству досі існують. На думку прокурора, завдяки своєму службовому становищу матиме доступ до судової справи та може схилити працівників апарату суду до знищення чи підробки речей і документів, що складають матеріали провадження.

Вивчивши клопотання, суддя Антипова відмовила в задоволенні клопотання. Вона вказала, що вказана адміністративна справа вже розглянута судом. Таким чином, Золотар не може знищити та підробити речі і документів, що складають матеріали провадження.

Нагадаємо, суд зняв браслет з підозрюваного НАБУ судді Сараєва. Раніше суд продовжив слідство у цій справі. Також суд продовжив домашній арешт Золотар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: