ВРП відсторонила від правосуддя підозрюваного НАБУ суддю Сараєва

Читать на русском
Вища рада правосуддя частково задовольнила клопотання головного антикорупційного прокурора про відсторонення судді.
Вища рада правосуддя

Підозрюваного детективами Національного антикорупційного бюро у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва до 7 лютого відсторонили від здійснення правосуддя.

Таке рішення сьогодні, 26 грудня ухвалила Вища рада правосуддя за результатами розгляду клопотання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницька, повідомляє «Слово і Діло».

«Вища рада правосуддя ухвалила: клопотання заступника генерального прокурора-керівника САП Назара Холодницького задовольнити частково. Тимчасово до 7 лютого відсторонити від здійснення правосуддя суддю Приморського райсуду міста Маріуполя Ігоря Сараєва в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – заявив голова ВРП Ігорь Бенедисюк.

Також під час засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Щур заявив, що судді Сараєву обрали запобіжним заходом заставу. Проте не вказав її розмір. Крім того, його помічницю Золотар відправили під домашній арешт в денний час.

Нагадаємо, 6 грудня НАБУ викрило на хабарі суддю з Маріуполя. Ним виявився Ігор Сараєв із Приморського райсуду Маріуполя. Пізніше йому повідомили про підозру у вимаганні та отриманні хабара від місцевого жителя в розмірі 15 тисяч гривень за винесення рішення в справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя й був викритий «на гарячому».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: