Окупанти ведуть активні бої на Бахмутському та Авдіївському напрямах, намагалися наступати на Новопавлівському – Генштаб

Читать на русском
Російські війська вели бойові дії та намагалися наступати на Слобожанському, Бахмутському та Авдіївському та Новопавлівському напрямах.

Російські війська ведуть активні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямах – намагалися вести штурмові дії поблизу Соледара та Кодеми та наступ біля Красногорівки та Первомайського, але все безуспішно. Крім того, була спроба вести наступальні бої у районах населених пунктів Новомихайлівка, Золота Нива на Новопавлівському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках у прикордонних районах противник активно застосовує засоби радіоелектронної боротьби. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку противник із ствольної артилерії здійснював обстріл цивільної та військової інфраструктури населених пунктів Чернігівської та Сумської областей.

На Слобожанському напрямку ворог веде бойові дії для утримання раніше зайнятих районів та рубежів, намагається покращити тактичне становище.

На Харківському напрямку ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Одноробівка, Соснівка, Цупівка, Нове, Замулівка, Докучаєвське, Питомник, Старий Салтів, Велика Рогань та Івашки. Завдав авіаударів біля Питомника та Мосьпанового

На Слов'янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків, ствольної артилерії та РСЗВ неподалік Норцівки, Краснопілля та Долини. Завдав авіаудару неподплік Богородичного.

На війні з росією загинуло близько 9 тисяч українських військових – ЗалужнийГоловнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що на війні з росією загинуло близько 9 тисяч українських захисників.

На Донецькому напрямі зусилля ворога зосереджуються на веденні активних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку зафіксовано обстріл недалеко від Григорівки, Роздолівки, Біленького та Спірного.

На Бахмутському напрямку окупанти здійснювали вогневе ураження неподалік Бахмута, Майорська, Соледара, Зайцевого, Шумів та Кодеми

У Генштабі повідомили, що росіяни намагалися провести розвідку боєм у районі населеного пункту Зайцеве, а також вести штурмові дії поблизу Соледара та Кодеми, але успіху не мали та відійшли.

На Авдіївському напрямку ворог задіяв танки, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню в районах Водяного, Новобахмутівки, Красногорівки, Опитного та Невельського. Наносив авіаудар біля Мар'їнки.

Також окупанти вели наступ у Красногорівки та Первомайського – успіху не мали.

На Новопавлівському напрямку окупанти обстріляли райони населених пунктів Павлівка, Пречистівка, Вугледар. Вели наступальні бої у районах населених пунктів Новомихайлівка, Золота Нива – успіху не мали.

На Запорізькому напрямку зафіксовано вогневий вплив недалеко від Залізничного, Оріхова, Червоного, Бурлацького, Зеленого Поля, Степового, Новопавлівки та Новоандріївки

На Південнобузькому напрямі основні зусилля противник зосереджує на утриманні позицій і недопущенні просування наших військ. Здійснював обстріли з танків та артилерії різних типів у районах населених пунктів Парутине, Лимани, Лозове, Шевченкове, Мирне, Українка, Киселівка, Потьомкине, Широке, Іванівка, Осокорівка, Добрянка, Пришиб, Квітневе. Завдав авіаційних ударів поблизу Трудолюбівки, Потьомкиного та Андріївки.

Нагадаємо, з моменту вторгнення 24 лютого росія випустила по Україні майже 3,5 тисячі ракет.

Як сказав британський генерал, вторгнення в Україну обернулося найгіршим для путіна сценарієм.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: