Росія може втратити здатність захищатися від атак на Херсонщині – ISW

Читать на русском
Українські військові, завдаючи ударів по Каховському мосту, порушують російські наземні лінії зв'язку. У зв'язку з цим окупанти неспроможні підтримувати масштабні механізовані операції.

Українські військові, завдаючи ударів по Каховському мосту, порушують російські наземні лінії зв'язку. У зв'язку з цим окупанти неспроможні підтримувати масштабні механізовані операції.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією експертом, перевезення боєприпасів, пального та важкої техніки у кількості, достатній для наступальних або навіть масштабних оборонних операцій, через понтонні переправи чи повітрям недоцільне, якщо не неможливе.

ЗСУ відбили нові спроби наступу окупантів – ГенштабУкраїнські захисники відбили невдалі штурми росіян на південному, бахмутському, авдіївському напрямках.

«Якщо українські сили зруйнували всі три мости і зможуть перешкодити росії відновити працездатність будь-якого із них протягом тривалого періоду часу, то російські сили на західному березі Дніпра, ймовірно, втратить здатність захищатися навіть від обмежених українських контратак», - пояснюють в ISW.

В Інституті вивчення війни відзначили такі ознаки погіршення постачання армії окупантів, пов'язані з порушенням наземних ліній зв'язку:

  • брак палива та боєприпасів серед російських військ у західній частині Херсонської області;
  • занедбана російська техніка;
  • зниження інтенсивності, припинення наземних та артилерійських атак росіян;
  • можливо, почастішали випадки крадіжок із боку росіян;
  • почастішали повідомлення російських солдат про брак постачання;
  • збільшення кількості російських військовополонених, захоплених українськими військами;
  • відсутність нової важкої техніки, поставленої на захід Херсонської області.

Нагадаємо, під Харковом в районі Питомника війська росії намагалися провести розвідку боєм, але зазнали втрат і відступили. Також вони зробили кілька спроб наступу на Донбасі, але також мусили відступити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: