Немає охочих воювати: у росії не можуть сформувати нові підрозділи

Читать на русском
У Нижньогородській області рф фактично зірвано формування танкового батальйону. Керівництву не вдалося зібрати необхідної кількості контрактників.
Getty Images

У Нижньогородській області рф фактично зірвано формування танкового батальйону. Керівництву не вдалося зібрати необхідної кількості контрактників.

Про це повідомляють українські розвідники.

Зі 160 осіб контракт на проходження служби підписали лише близько 30.

«Для більшої вмотивованості керівництво області обіцяє виплачувати з 1 вересня щомісячну фінансову допомогу у розмірі 10 тис. рос. рублів сім’ям «добровольців-контрактників», у яких діти навчаються у 10-11 класах середніх загальноосвітніх шкіл. Втім, це не спричинило значного притоку охочий відправитись на війну», – зазначають у повідомленні.

Розвідка розповідає, що загалом, в рф створили нову мобілізаційну систему. Вона передбачає проведення мобілізаційних заходів за територіальним принципом. Коли у кожній регіональній одиниці формуються підрозділи, які фінансуються за рахунок місцевого бюджету. До списку «рекруте рів», в першу чергу, потрапляє найбідніше населення, оскільки, згідно з даними соціальних досліджень, саме ці категорії мають найбільший «протестний потенціал» через погіршення соціально-економічної ситуації.

Нагадаємо, офіцери-десантники країни-агресора відмовляються брати участь у бойових діях на території України, тому у командуванні повітряно-десантних військ окупантів прийнято рішення призначати на офіцерські посади контрактників без офіцерських звань і досвіду участі в бойових діях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: