Російські втрати на війні в Україні можуть сягати 80 тисяч одиниць особового складу – Пентагон

Читать на русском
У Пентагоні вважають, що реальні втрати російських окупаційних військ на війні в Україні приблизно у два рази вище, ніж ті цифри, які вказує український Генштаб
Ілюстративне фотоFacebook

Реальні втрати росії на війні з Україною можуть становити цифру, у два рази більшу, ніж та, яку публікує Генеральний штаб Збройних сил України. У Пентагоні вважають, що близько 70-80 тисяч одиниць особового складу російської армії були ліквідовані ЗСУ в ході вторгнення.

Про це написав журналіст американського видання Foreign Policy Джек Детч у своєму Twitter.

Скільки бронетехніки втратили Україна та росія на полі бою: дані аналітиків OryxАналітики проєкту Oryx збирають дані про втрати сторін в ході війни, грунтуючись виключно на візуально підтверджених даних - тобто на фотографіях і відеоматеріалах

Детч посилається на власну інформацію з Пентагону, де проводиться оцінка реальної кількості вбитих російських військових. Там схильні вважати, що цифри, які публікує ГШ ЗСУ, значно применшують кількість ліквідованих росіян.

«За оцінками Пентагону, з моменту повномасштабного вторгнення в Україну більш як п'ять місяців тому росія втратила від 70000 до 80000 військовослужбовців» - зазначив він.

Нагадаємо, за даними на ранок 8 серпня, в Україні за добу знищено 140 російських окупантів, найбільше на Донецькому напрямку. Загальні втрати армії рф складають 42340 одиниць особового складу.

Через низьку ефективність, яку росія продемонстрували після нападу на Україну, щонайменше шість російських командувачів були звільнені з посад і ще десять генералів були вбиті, зазначає британська розвідка.

Нагадаємо, в росії по всій її території формуються так звані добровольчі батальйони, які передбачається відправити в Україну на війну. Щонайменше 30 тисяч одиниць гарматного м'яса може бути навербовано в ці підрозділи, оскільки не потрібно військовий досвід - тільки здоров'я і бажання воювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: