Надання Україні F-16 поки що не стоїть на порядку денному – Пентагон

Читать на русском
Наразі США орієнтовані на те, щоб передати Україні озброєння, яке вона зможе застосовувати негайно
Колін КальAFP 2022

Сполучені Штати Америки поки що не обговорили та не погодили передачу Україні бойових винищувачів F-16. Також не планується робити це і найближчим часом. Можливо, у віддаленому майбутньому.

Про це повідомив заступник глави Міноборони США з політичних питань Колін Каль в ході брифінгу 8 серпня.

За словами Каля, наразі США орієнтовані на те, щоб передати Україні озброєння, яке вона зможе застосовувати негайно і яке буде доречно в нинішніх умовах бойових дій.

Пентагон підтвердив надання Україні протирадарних ракетПротирадарні, інакше - протирадіолокаційні ракети можуть вражати будь-які радари противника, включаючи радари систем ППО

«Це не неможливий варіант, що в майбутньому західні літаки можуть стати частиною військової допомоги. Але поки що не завершено остаточний аналіз цього питання. Зараз ми концентруємося на тому, що ми можемо передати зараз, а не на тому, що може бути поставлено через рік, два, три або так далі» - сказав він.

Тим часом повітряні сили ЗСУ вважають, що Україна перш за все потребує багатоцільових винищувачів, які в тандемі з далекобійною артилерією, що поставляється союзниками, допоможуть в деокупації захоплених росією територій.

У Міноборони кажуть, що Україна в змозі оперативно підготувати свої аеродроми для сучасних військових літаків такого типу, як F-16.

Раніше двопартійна група сенаторів США закликала Пентагон розглянути включення винищувачів в пакет військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: