Зеленський має взяти участь у саміті G20, коли на ньому буде путін – Білий дім

Читать на русском
Білий дім заявив, що український президент Володимир Зеленський повинен взяти участь у саміті G-20 на Балі, якщо володимир путін буде присутній на ньому.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Президент України Володимир Зеленський повинен взяти участь у саміті G20, якщо на ньому буде присутній президент країни-агресора володимир путін.

Про це повідомляє видання Bloomberg, з посиланням на заяву Білого дому.

Як зазначається, Рада національної безпеки США наполягає на тому, щоб Зеленський взяв участь у саміті - він міг би приєднатися онлайн, а не особисто.

Влаштували некомфортний прийом: Лавров достроково залишив зустріч G20 в ІндонезіїУчасники зустрічі G20 не стали робити традиційного групового фото, щоб не фотографуватися поряд з Лавровим. Сьогодні стало відомо, що міністр достроково залишив саміт.

При цьому, президент США Джо Байден не вважає, що путін повинен бути присутнім на G-20, оскільки він веде війну проти України.

Варто зазначити, що президент росії володимир путін, а також голова Китаю Сі Цзіньпін планують особисто взяти участь у саміті «Великої двадцятки», який відбудеться на Балі в листопаді.

Нагадаємо, у квітні президента Володимира Зеленського також запросили на саміт «Великої двадцятки». Він сказав, що його участь залежатиме від ситуації в Україні та від складу учасників заходу.

Деякі країни були готові бойкотувати зустріч G20 у разі особистої появи там путіна. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн не підтримує ідею бойкоту.

У Білому домі просили Індонезію виключити появу путіна на саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: