Влаштували некомфортний прийом: Лавров достроково залишив зустріч G20 в Індонезії

Читать на русском
Учасники зустрічі G20 не стали робити традиційного групового фото, щоб не фотографуватися поряд з Лавровим. Сьогодні стало відомо, що міністр достроково залишив саміт.

Міністр закордонних справ росії Сергій Лавров достроково залишив зустріч «Великої двадцятки» на Балі. Це означає, що він не візьме участі в офіційному обіді та засіданнях G20 у другій половині дня.

Про це повідомляє DW.

Прийом Лаврова на зустрічі був прохолодним – його колеги навіть відмовилися робити традиційну групову фотографію, щоб уникнути спільної зйомки з главою МЗС росії.

Крім того, одразу після приїзду міністра на конференцію до нього підбігли двоє журналістів і запитали, коли він зупинить війну в Україні і чому він цього не робить.

А японське видання Kyodo News повідомило, що деякі високопосадовці бойкотували вечерю в четвер на знак протесту проти військової агресії росії.

Сам Лавров заявив, що нікого «зустрічатися та фотографуватися не запрошував». «Що стосується зустрічей зі мною, заяв, що зі мною не фотографуватимуться: я ж нікого не запрошував фотографуватися. І загалом нікого нікуди не запрошував. Мене запросила Індонезія. Як Індонезія запросила і президента путіна на саміт, який буде у листопаді», – сказав він.

«Ми ні за ким не бігаємо, просячи про зустрічі», – додав міністр.

Він також заявив, що росії «нема про що говорити із Заходом, якщо він хоче не переговорів, а перемоги України над росією на полі бою».

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та президент росії володимир путін прийняли запрошення взяти участь у саміті G20 у листопаді. Водночас, Зеленський сказав, що його участь залежатиме від ситуації в Україні та від складу учасників заходу.

У Білому домі, у свою чергу, вже наполегливо попросили Індонезію виключити появу путіна на саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: