У Мінекономіки спрогнозували різке падіння ВВП України до кінця року

Читать на русском
Для економіки сьогодні дуже важливо допомагати підприємствам, які працюють, мають штат і ринки збуту, щоб вони й далі активно працювали.
FINbalance

Реальний валовий внутрішній продукт України до кінця року може скоротитися на 35-40%. Головною причиною такого падіння є повномасщтабне вторгнення росії.

Про це перший віце-прем'єр і міністр економіки Юлія Свириденко заявила в ефірі національного телемарафону.

«За нашими підрахунками, за тими макропрогнозами, які робить Міністерство економіки, згортання економіки до кінця року може бути на рівні 35-40%», – заявила міністр економіки.

При цьому, Свириденко зазначила, що для економіки сьогодні дуже важливо допомагати підприємствам, які працюють, мають штат і ринки збуту, щоб вони й далі активно працювали.

Згідно з її словами, крім програми мікрогрантів, в уряді розробляють зміни до програми «5-7-9», щоб підприємства в прифронтових областях, активи яких були зруйновані, мали можливість взяти кредит і відновитися.

Напередодні ризик рецесії в єврозоні досяг найвищого рівня з листопада 2020 року – ймовірність спаду економіки протягом двох кварталів поспіль зросла до 60 відсотків.

Нагадаємо, що Рада збільшила видатки держбюджету-2022, передбачивши додаткові кошти на оборону та підтримку економіки.

Також н агадаємо, що світова економіка цього року втратить трильйон доларів через вторгнення росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: