Вторгнення в Україну відкинуло російську економіку назад на чотири роки – Bloomberg

Читать на русском
Вторгнення путіна в Україну відкинуло російську економіку на чотири роки назад. За підсумками другого кварталу ВВП росії скоротиться на 4,7 відсотків у річному вираженні, вважають аналітики.

Вторгнення володимира путіна в Україну за один квартал відкинуло російську економіку на чотири роки назад.

Про це пише Bloomberg.

Відповідно до середнього прогнозу 12 аналітиків, опитаних агентством, ВВП росії у другому кварталі скоротиться на 4,7% у річному обчисленні.

Росія готується мобілізувати свою економіку для затяжної війни в Україні – FTУ росії ухвалили кілька законів, покликаних поставити економіку на сильнішу військову основу. Це говорить про те, що кремль готується до затяжної війни.

«Економіка втратить чотири роки зростання, повернувшись до рівня 2018 року у другому кварталі. Ми очікуємо, що скорочення сповільниться в четвертому кварталі через м'якшу грошово-кредитну політику, яка підтримує попит. Тим не менш, в 2023 році економіка втратить ще 2%, оскільки європейська заборона на енергоносії знизить експорт», – заявив економіст Олександр Ісаков.

Bloomberg зазначає, що міжнародні санкції порушили російську торгівлю та паралізували такі галузі, як, наприклад, автомобілебудування. Хоча спад економіки поки що виявляється менш стрімким, ніж передбачалося спочатку, він погіршиться у майбутні квартали.

Вплив санкцій допомогли пом'якшити бюджетні стимули та заходи щодо пом'якшення грошово-кредитної політики. З іншого боку, відновлюється видобуток нафти, а витрати домогосподарств демонструють ознаки стабілізації.

При цьому аналітики очікували, що ВВП росії скоротиться у другому кварталі на 10%. Економісти з банків, включаючи JPMorgan та Citigroup, відтоді покращили свої прогнози і очікують, що падіння за рік становитиме близько 3,5%.

Банк росії, у свою чергу, прогнозує, що ВВП скоротиться наступного кварталу на 7%.

Нагадаємо, раніше експерти оцінили, коли західні санкції повноцінно вдарять по економіці росії.

За прогнозом Міжнародного валютного фонду, економіка росії скоротиться на 6% у 2022 році через посилення західних фінансових та енергетичних санкцій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: