Україна отримала від Канади кредит на закупівлю газу на зиму

Читать на русском
Україна отримала від Канади 350 млн. дол. кредиту на пільгових умовах. Гроші підуть на закупівлю газу на зиму.

До державного бюджету України надійшло 450 млн. канадських доларів (350 млн. доларів США) кредиту на пільгових умовах від Канади.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Twitter у четвер, 18 серпня.

Ціни на газ у Європі зросли до максимуму з березня 2022 рокуУ Європі ціни на газ зросли до максимуму з 8 березня цього року - ціна серпневого ф'ючерсу на хабі TTF в Нідерландах зросла до 235 євро за МВт·год.

За його словами, гроші підуть на закупівлю газу до опалювального сезону.

«Черговий крок солідарності від дружньої Канади. Україна отримає 450 млн. канадських доларів допомоги на закупівлю газу до опалювального сезону. Дякую Джастін Трюдо, Христя Фріланд і всьому канадському народу за непохитну підтримку України у боротьбі за свободу та демократію», - зазначив прем'єр.

У Мінфіні у свою чергу зазначили, що загальна сума кредиту від Канади становить 1,45 млрд. канадських доларів (1,2 млрд. доларів США). І що 17 червня Україна отримала 1 млрд. канадських доларів кредиту на пільгових умовах. Це перші кошти, які Україна отримала через механізм адміністративного рахунку МВФ.

Термін погашення – 10 років, відсоткова ставка – 1,69% річних.

Нагадаємо, раніше у Кабміні розповіли подробиці підготовки до «військового» опалювального сезону. У Міненерго повідомляли, що розробляють два плани.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: