Швейцарія може приєднатися до угоди ЄС зі скорочення споживання газу – Reuters

Читать на русском
Швейцарія може запобігти нестачі енергії, приєднавшись до плану Європейського Союзу зі скорочення споживання газу на 15 відсотків.
Фото DW

Швейцарія може запобігти нестачі енергії, приєднавшись до плану Європейського Союзу зі скорочення споживання газу на 15%.

Про це йдеться в заяві 95-ї президентки Швейцарії та членкині член Федеральної ради Швейцарії Симонетти Соммаруги, передає Reuters.

Відомо, що наприкінці червня швейцарський уряд виклав плани щодо усунення можливого браку природного газу цієї зими та заявив, що може вдатися до нормування, якщо інші заходи виявляться недостатніми. Швейцарія, яка не має виходу до моря, отримує газ через сусідні країни ЄС, і газ становить близько 15% її загального споживання енергії. Близько 42% газу використовується для опалення житлових приміщень, а решта – у промисловості, сфері послуг та транспорті.

Країни ЄС за графіком заповнюють сховища газу, але вартість цього у 10 разів вищаКраїни Євросоюзу за графіком заповнюють сховища газу до зими, але вартість підготовки цього року вдесятеро вища, ніж зазвичай. Крім того, сховища не вдасться заповнити, якщо росія припинить постачання Північним потоком.

Соммаруга зазначила, що рішення ЄС про скорочення споживання газу «має сенс» і Федеральна рада країни ухвалить рішення щодо цього.

Нагадаємо, у росії придумали чергову причину не нарощувати поставки газу в Європу через «Північний потік-1». Цього разу там заявили, що нібито неможливо завершити технічні роботи по газопроводу через санкції, які впровадили проти рф через війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: