Маріуполь взимку буде без опалення, окупанти планують встановити «намети обігріву»

Читать на русском
У Маріуполі взимку не буде опалення. Від своїх обіцянок надати компенсації за зруйноване житло російські загарбники вже відмовляються.
Reuters

У Маріуполі взимку не буде опалення. Від своїх обіцянок надати компенсації за зруйноване житло російські загарбники вже відмовляються.

Про це повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Потроху окупанти починають казати правду, що компенсацій не буде (не сюрприз), заяви переробляють з «компенсації» на «допомогу по ремонту». Озвучені плани на опалення взимку. Його не буде, але будуть встановлені намети обігріву. Як у наметах збираюся обігріти понад 130 тис. людей – скоріш відповідь, аніж питання», – йдеться в повідомленні.

Окупанти планують роботу шкіл лише на теплий період, тому замість літніх канікул будуть довгі зимові. Також відомо, що усі частково зруйновані будинки загарбники збираються знести протягом двох тижнів, не переймаючись тим, де повинні жити виселені мешканці.

Нагадаємо, Європейський союз допомагатиме Україні відбудувати Маріуполь. Над планом відбудови після війни вже працюють.

Також повідомляли, що російські окупанти публічно заперечують загрозу холери в Маріуполі, однак в терміновому порядку готують до запуску інфекційне відділення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: