Зеленський обговорив із Макроном ситуацію навколо Запорізької АЕС

Читать на русском
У вівторок, 16 серпня, глава держави Володимир Зеленський обговорив зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном ситуацію навколо Запорізької АЕС.

У вівторок, 16 серпня, глава держави Володимир Зеленський обговорив зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном ситуацію довкола Запорізької АЕС.

«Продовжив діалог із Еммануелем Макроном. Поінформував про ситуацію на фронті, ядерний тероризм рф на ЗАЕС. Подякував Франції за вагому оборонну підтримку», - написав президент України у Twitter за підсумками телефонної розмови з Макроном.

Також лідер українців наголосив, що під час переговорів з Макроном вони порушили питання посилення макрофінансової підтримки України та обговорили виклики у сфері продовольчої безпеки, які виникли на тлі вторгнення росії.

Зеленський зазначив, що наразі необхідно збільшувати санкційний тиск на країну-агресора.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що кожен військовослужбовець російської окупаційної армії, який бере участь в окупації, утриманні та підготовці з реалізацією провокацій та актів терору на території Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), стає особливою та вічною метою Збройних сил України.

Станом на ранок понеділка, 15 серпня, Запорізька АЕС працює із ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Росіяни обстріляли низку корпусів, зокрема пожежну частину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: