ООН розслідуватиме справи про депортацію українських дітей та їх всиновлення в рф

Читать на русском
ООН буде розслідувати воєнні злочини окупантів, зокрема й депортацію дітей з України в росію та їх незаконне всиновлення.
Фото EPA/UPG

ООН буде розслідувати воєнні злочини окупантів, зокрема й депортацію дітей з України в росію та їх незаконне всиновлення.

Про це повідомила слідча комісії ООН.

Комісія провела в Україні 10 днів, за які фахівці ООН побували у Києві, Бучі, Ірпені, Харкові та Сумах. Під час візитів до міст, в яких йшли бойові дії, спеціалісти зафіксували ряд порушень міжнародного права та злочинів російських окупантів.

«У Бучі та Ірпені зібрані факти про вбивства мирних жителів, знищення майна, пограбування та напади. У Харківській та Сумській областях зафіксували наслідки авіаційних бомбардувань, обстрілів та ракетних ударів», – йдеться в повідомленні.

В ООН заявили, що будуть продовжувати збирати докази про сексуальне насильство, порушення прав дітей та пенсіонерів, а також інших вразливих груп населення. Окрему увагу приділять справам про депортацію дітей та їх незаконне усиновлення.

Нагадаємо, близько 460 депортованих дітей з Маріупольського та Волноваського районів на сьогоднішній день утримують у Ростовській області та під Санкт-Петербургом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: