Наступ рф: українські військові відбили атаки на чотирьох напрямках

Читать на русском
ЗСУ на Слов'янському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках відбили наступальні дії росіян та змусили їх відійти.

Українські військові відбили атаки російської армії Слов'янському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Крім того, в районі населеного пункту Времівка було знешкоджено розвідгрупу окупантів.

Про це повідомляє Генштаб станом на ранок 15 серпня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація істотних змін не зазнала.

На Харківському напрямку противник обстріляв з танків та реактивної артилерії райони населених пунктів Світличне, Шаповалівка, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Великі Проходи, Руські Тишки, Перемога, Верхній Салтів, Гусарівка, Базаліївка, Стара Гнилиця та Протопопівка. Завдав авіаційних ударів біля Ртищівки та Верхнього Салтова.

На Слов'янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із артилерії різних типів неподалік Великої Комишувахи, Бражівки, Залимана, Вірнопілля, Мазанівки та Богородичного.

Вів штурмові дії у напрямі Тихоцьке – Долина – успіху не мав і з втратами відійшов.

Рф зазнає приголомшливих втрат в Україні, до 500 військових убитими та пораненими щодня – NYTПриголомшливо високий рівень втрат російської армії в Україні означає, що путін може не досягти цього року однієї з ключових цілей – повного захоплення Донбасу.

На Краматорському напрямку противник намагається вести наступальні дії, активно залучає штурмову та армійську авіацію. Зафіксовано обстріли недалеко від Білогорівки, Григорівки, Стародубівки, Веселого, Федорівки та Сіверська.

На Бахмутському напрямку ворог активізував розвідку переднього краю нашої оборони, здійснював обстріли з артилерії та танків біля Торецька, Бахмутського, Білогорівки, Курдюмівки, Василівки, Зайцевого та Залізного. Наніс авіаудари у районі населеного пункту Соледар.

Крім того, окупанти вели наступальні бої у напрямах Соледара та Кодеми – успіху не мали та відійшли.

На Авдіївському напрямку зафіксовано обстріл поблизу Срібного, Красногорівки, Опитного, Первомайського, Новобахмутівки та Мар’їнки, а також авіаудар біля Красногорівки.

З метою покращення тактичного становища окупанти вели наступальні бої у напрямку Пісків та Першотравневого – тут теж успіху не мали та відійшли.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вугледар, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новоданилівка, Тернувате, Бурлацьке, Чарівне, Зелене Поле, Мала Токмачка, Полтавка, Новоандріївка та Привільне.

У напрямку населеного пункту Времівка українські військові знешкодили розвідгрупу росіян. Також ворог вів безуспішно вів наступальні бої у напрямку Павлівки.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих районів. Здійснював обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Лимани, Прибузьке, Новомиколаївка, Котляреве, Партизанське, Первомайське, Благодатне, Кобзарці, Веселий Кут, Тернівка, Андріївка, Лозове, Токарєве, Зарічне та Ольгине. Завдав авіаційних ударів поблизу Білогірка та Андріївки.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, в окупованій Попасній на Луганщині під удар потрапив штаб російських найманців із приватної військової компанії «Вагнера».

На тимчасово окупованій території Запорізької області партизани знищили залізничний міст у районі Мелітополя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: