Латвія має намір анулювати візи росіянам за підтримку війни в Україні

Читать на русском
Влада Латвії має намір переглянути вже видані громадянам росії візи та посвідки на проживання - їх збираються анулювати за підтримку війни в Україні.

Влада Латвії має намір переглянути вже видані громадянам росії візи та посвідки на проживання - їх збираються анулювати за підтримку війни в Україні.

Про це пише Delfi.

За інформацією президента країни Егілса Левітса, у майбутньому постійним мешканцям Латвії, які приймають російське громадянство, також не варто видавати посвідку на проживання.

Експерт оцінив імовірність заборони видачі ЄС шенгенських віз для росіянУ ЄС обговорять можливість заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Політолог оцінив ймовірність такого кроку.

«Торгівля попередніми урядами посвідками на проживання, їхня невиправдана щедрість у наданні посвідки російським громадянам, за якою ховалися лише корисливі інтереси деяких політичних бізнесменів, створила загрозу безпеці та сприяла двомовності. Настав час переглянути наслідки цієї невдалої та небезпечної політики», - заявив президент.

Левітс зазначив, що росія, в яких би державних формаціях не існувала, вона завжди була імперією та загрозою для інших країн.

«Вбивства безневинних людей, тортури, приниження, депортація, позбавлення людської гідності – все, що сьогодні відбувається в Україні, сталося й тут, у Латвії», - зазначив президент.

Президент вважає, що Латвії разом із країнами-однодумцями слід вимагати, щоб у майбутньому на європейському рівні було припинено видачу туристичних віз громадянам росії.

Раніше президент Володимир Зеленський закликав західні держави повністю заборонити в'їзд громадянам росії.

Нагадаємо, голова МЗС Дмитро Кулеба закликав ЄС та G7 припинити видачу віз росіянам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: